The Jeroen Camerlynck Podcast

 

Al dertien jaar rockt Jeroen Camerlynck zich een weg door Vlaanderen met De Fanfaar. De Nederlandstalige band die hij startte met zijn broer Sybren en drummer Tom Ramboer. Een pak EP’s en albums later trok de band ook op tour met the one and only Urbanus. Maar het laatste anderhalf jaar is Jeroen vooral gefocust op Fleddy Melculy, een uniek project waar Jeroen gezicht en frontman van is.

Mocht je nog altijd zelfverzekerd over straat lopen met een t-shirt van Metallica ben je ofwel écht fan van de band of je hebt nog nooit de debuutsingle van Fleddy Melculy gehoord. Een ironische ode aan iedereeen die met een t-shirt van Metallica rondloopt zonder iets van de band af te weten. Het zorgde voor veel gefrons en rare blikken maar - thank god - ook voor positieve aandacht. Voor een raar bandje dat zich er niets van aan trok om alle clichés te bevestigen en zo net tegendraads te doen. Sindsdien is de band uitgegroeid tot meer dan een gimmick.

Met een puik lijstje festivals en concertzalen op het conto is Jeroen al tevreden maar de weg van Fleddy Melculy is nog niet ten einde. In 2018 komt er een nieuwe editie van Fleddypalooza in de Ancienne Belgique én vooral & bovenal: de bang brengt volgend jaar een dubbelalbum uit. Met daarop, naar eigen zeggen, 22 kutnummers die ze meteen overal in je hoofd gaan rammen met een clubtour.