The Vulfpeck Podcast

 

Out of the festival woods and back into the club season! Deze week staat Vulfpeck in de spotlight van de podcast. Een groep van vier funky Amerikaanse mannen die in 2011 bijeen kwamen en van daaruit als beste vrienden gingen jammen. Ze halen tonnen inspiratie uit sixties en seventies muziek om een unieke sound te maken. Zoals ze het zelf omschrijven: Motown from Munich. Ook al komen ze dus uit de Verenigde Staten.

Vulfpeck is onmiskenbaar one of the hottest bands of the moment, ook door hun bizarre en geniale imago. Al jaren banen ze zich een weg door de wereld via opmerkelijke online verhalen. In 2014 gooide de band het album 'Sleepify' op Spotify. Een plaat met tien tracks, die niets meer waren dan stilte. Utter and complete silence. Het was een truc (en lichte kritiek op de digitale consumptie van muziek) van Vulfpeck om met de royalty's van dat lege album te kunnen touren. De band haalde 20.000 dollar binnen en beloonde fans met een gratis tour. Absurd en briljant.

Naast hun fantastische EP's spelen ze zich ook in de kijker met video's en grappen op sociale media. In hun laatste video, amper een paar dagen geleden gereleased, spelen ze drums op pannenkoeken. En da's niet het enige huis, tuin of keuken-geïnspireerde moment van de vrolijke band. Een oude koelkast doet perfect dienst als kick drum bij Vulfpeck. It's worth your while om hun socials te checken.

Also worth your while: onze podcast met Jack Stratton van Vulfpeck, opgenomen net voor hun uitverkochte show in de Ancienne Belgique. Een talk over hun eigenzinnige rise to fame de afgelopen jaren, een zo goed als uitverkochte Europese tour, jezelf pushen als muzikant, het nieuwe album 'Mr. Finish Line' dat in november uitkomt en de straffe live ervaring van een Vulfpeck show!

2017-09-15 - canceled - vulfpeck - 003.JPG
2017-09-15 - canceled - vulfpeck - 005.JPG