The Pukkelpop Podcast: Episode II

 

Round two van The Pukkelpop Podcast! Episode twee met een focus op één van de heetste genres van het moment: hip hop. Zoals elk jaar keuze genoeg op Pukkelpop maar wij kwamen uit bij een beloftevol Belgisch duo en een Amerikaanse slam poet die al jarenlang straffe muziek aflevert: Blackwave. en Watsky.

Blackwave. is de vruchtbare samenwerking tussen Willem Ardui en Jean Atohoun. Ze hebben net een eerste EP (Mic check) afgeleverd waarmee ze hun sound de wereld insturen en veel talent laten zien. Ze stonden dan ook niet voor niets op Pukkelpop dit jaar en zijn al bezig met een opvolger voor die laatste EP. Na hun show in de Lift stopten we hen even in hun hectische dag voor een talk.

blackwave
 

George Watsky ging in 2011 viraal met zijn video ‘Pale kid raps fast’. Jaren later is hij uitgegroeid tot een fenomenale performer met een ferme track record. Hij deed mee in seizoen zes van Def Poetry op HBO, was als jonkie ‘Youth Speaks Grand Slam Poetry Champion’ en werd benoemd als ‘Brave New Voices International Poetry Slam Champion’. Een gelauwerde slam poet die op Pukkelpop zijn ding kwam doen, die kans konden we niet laten liggen.

watsky
Canceled Mag